Over Janoah Boeken

Janoah Boeken heeft het doel om boeken aan te bieden die meerwaarde hebben. Dit willen wij doen door het schrijven, uitgeven en verkopen van Bijbelgetrouwe boeken. Wij willen geen verhalen aanbieden die alleen maar spannend zijn, maar vooral waargebeurde verhalen (uit de kerkgeschiedenis) die mooi zijn om te lezen en waarin een boodschap voor het leven zit. Verhalen die getuigen van Gods trouw en aansporen om Hem te dienen. We hopen hiermee in de eerste plaats aan jongeren, maar ook aan ouderen, iets te mogen doorgeven wat eeuwigheidswaarde heeft.

Anne Bruins-Bouter is gestart met het schrijven van ‘Käthe, de gevluchte non’, over het leven van Katharina von Bora, de vrouw van Martin Luther (leeftijd: 11+). Dit boek is in 2021 verschenen bij uitgeverij Om Sions Wil – Alblasserdam.

In 2022 is Annes tweede boek verschenen onder de titel ‘Susies belofte’ – het levensverhaal van Charles en Susannah Spurgeon (leeftijd: 12+). Dit boek is de eerste uitgave van Janoah Boeken.

In het najaar van 2023 zal D.V. een heruitgave uitkomen van ‘De ontdekking van Maarten Luther’, het bekende lees- en kijkboek over zijn leven. Het is geschreven door Willemieke Kloosterman-Coster en geïllustreerd door Daan van Oostenbrugge.

Over Anne Bruins-Bouter

Anne: Met de uitgave van ‘Susies belofte’ in 2022 heb ik als auteur mijn eigen uitgeverij Janoah Boeken opgericht.
Hoe het daartoe kwam? Lees meer over mij …

Jeugd
Ik ben geboren (1976) en opgegroeid in Terwolde, een dorpje langs de IJssel in de buurt van Deventer.
Toen ik leerde lezen en schrijven ben ik begonnen met het schrijven van verhalen. Als ik een leuk plaatje vond, plakte ik dat in mijn verhaaltjesschrift en schreef er wat bij.
Met 16 jaar heb ik een verhaal ingestuurd naar De Gezinsgids en dat is toen gepubliceerd. Ik wist zelf nog niet dat het erin stond en werd door een paar docenten op school op mijn schouder getikt: wat een leuk verhaal heb je geschreven.

Nu
Het schrijven heeft jaren stilgelegen, al ben ik altijd wel veel blijven lezen. Inmiddels ben ik getrouwd met Berthil en hebben we samen drie kinderen gekregen.
In het najaar van 2018 las ik een roman over het leven van Katharina von Bora. Dit bracht me op het idee om een boek over haar leven te schrijven voor kinderen en jongeren. Ik had al veel mooie kinderboeken gelezen over mannen die God op een bijzondere manier gebruikt heeft in Zijn Koninkrijk. Maar waar zijn de verhalen over vrouwen? vroeg ik me af. Die zijn er veel minder. Het leek me mooi om daar ‘iets mee te gaan doen’.

Drie jaar later, in 2021, was het zover: ik had mijn eerste boek, ‘Käthe, de gevluchte non’, in handen!
De reacties waren positief. Veel kinderen, maar ook volwassenen, lieten me weten dat ze het boek met plezier hadden gelezen. Een stimulans om door te gaan!

In 2022 is mijn tweede boek uitgekomen: ‘Susies belofte’. Samen met mijn man heb ik de stap gezet om dit boek zelf uit te geven en hebben we de uitgeverij Janoah Boeken opgericht.
Janoah betekent: rustplaats.
Het geeft mij meer rust om in mijn eigen tempo te kunnen werken, zonder deadlines, en het geeft de mogelijkheid om een boek helemaal vorm te geven zoals we dat zelf graag willen.

Toch … een goed boek op de markt brengen doe je niet alleen!

Aan Susies belofte werkten mee:

  • Maneno tekstredactie voor redactie van de tekst en taalcorrectie, www.maneno.nl
  • VanderPerk Groep, Groot Ammers, voor ontwerp van de omslag, lay-out en druk
  • Berthil Bruins, eerste corrector en controleur van de proefdruk

Met mijn boeken wil ik lezers graag meegeven dat God nog steeds Dezelfde is: wat Hij kon doen in het leven van mensen vroeger, kan Hij nu ook nog. Hij wil ook jouw en mijn leven leiden. Misschien door moeilijkheden heen, maar met Hem is het altijd goed.

We hopen dat de boeken die we bij Janoah Boeken mogen aanbieden tot zegen voor onze lezers zullen zijn!

Janoah Boeken

Tormentil 36
NL-8265 DN Kampen

KvK-nr. 86220332
btw-id    NL004211981B38

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leeg